Uitgelicht: nominatie #4 Gouden Strop

Lieve mama

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horeca-ondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.Verhoef - Lieve mama - iBook_200

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar al snel blijkt dat de nachtmerrie voor Helen nog maar pas is begonnen…

Esther Verhoef

Esther Verhoef (’s Hertogenbosch, 1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans werden 1,9 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van talen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Ze won o.a. de NS Publieksprijs, de Hebban Crimezone Award en de Diamanten Kogel. In 2009 was Esther auteur van de Maand van het Spannende Boek en schreef zij het geschenkboek Erken mij. In 2012 verscheen haar eerste roman, Tegenlicht, die direct binnenkwam op nummer 1 in DeBestseller60.

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef ook psychologische actiethrillers onder het pseudoniem Escober, samen met haar man Berry Verhoef.

Esther en Berry Verhoef hebben drie kinderen. Het gezin woont afwisselend in Frankrijk en in Nederland.

Bronnen: Prometheus en website van Esther Verhoef

Shortlist 2016

Covers_Gouden-Strop_400x1000_schaduw3
Michael BergHet meisje op de weg (The House of Books)
Bart-Jan KazemierDrone (Cargo)
Hilde VandermeerenStille grond (Uitgeverij Q)
Esther VerhoefLieve mama (Prometheus)