De campagne

Verlangt u ook al naar de zomer? Heerlijk ontspannen in het zonnetje, eindelijk tijd voor jezelf en die fijne stapel boeken. Nederland verlangt met u mee.
Laat zien dat het in juni, juli en augustus tijd is voor Zomerlezen! Nederlanders zijn druk, we hebben weinig tijd en veel afleiding. Niet zo gek dus dat in de zomervakantie het meest gelezen wordt. Zo blijkt dat lezers die regelmatig een boek pakken, toch in de zomer meer lezen dan anders. En lezers die zelden een boek pakken, lezen ook vooral in de zomermaanden.

We trappen Zomerlezen af met in juni De Spannende Boeken Weken, van 1 t/m 21 juni 2020. In die periode geeft de boekhandel het geschenkboek cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 15,- aan Nederlandstalige boeken.

Historie

De Spannende Boeken Weken zijn de voortzetting van Juni – Maand van het Spannende Boek. Deze campagne is ontstaan in 1989. Je kunt alle geschenkboeken terugzien op de site van Stichting CPNB.

Zomerlezen

In juni, juli en augustus gaat heel Nederland Zomerlezen. Dat doen we samen met onze zonnige partners TUI, Linda en Hebban.