Uitgelicht: nominatie #2 Gouden Strop

Drone

Minister van Defensie Ava Rodenburg wil de Kamer laten instemmen met de aankoop van een nieuw type drone. Ze probeert uit alle macht de leider van de grootste Kazemier_Drone_200oppositiepartij te overtuigen haar te steunen, maar hij stelt bijna onmogelijke eisen. Terwijl haar positie onder druk komt te staan vraagt de MIVD haar goedkeuring voor een uiterst controversiële opdracht.

Ondertussen krijgt voormalig militair Eliot Koler onverwacht een bericht van een oud-collega. Binnen defensie lijkt iets zeer ernstigs aan de hand. Een harddrive met gevoelige data is verdwenen. Eliot komt in zijn zoektocht al snel uit in Afghanistan. Daar moet hij de confrontatie met zijn verleden aangaan en tegelijk vrezen voor zijn leven: de MIVD heeft hem in het vizier. Hij is een staatsvijand geworden.

Bart-Jan Kazemier

Bart-Jan Kazemier (Groningen, 1979) studeerde af als toegepast taalkundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij als docent Nederlands in het internationaal onderwijs en gaf hij les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Samen met animator Rogier Komp richtte hij This Is Propaganda op, een onderzoeksproject naar de relatie tussen media, commercie en politiek. Dit project leverde meerdere animatiedocumentaires op, die op filmfestivals wereldwijd werden vertoond.

Bron: kazemier.tv

Shortlist 2016

Covers_Gouden-Strop_400x1000_schaduw3
Michael BergHet meisje op de weg (The House of Books)
Bart-Jan KazemierDrone (Cargo)
Hilde VandermeerenStille grond (Uitgeverij Q)
Esther VerhoefLieve mama (Prometheus)