Tot stof

Auteur: Felix Weber

Prijs: € 19,99
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022577356

Verzetsstrijder Siem Coburg leidt na de Tweede Wereldoorlog een verbitterd, teruggetrokken bestaan op een afgelegen woonboot. Beschuldigd van collaboratie en achtervolgd door herinneringen aan de dood van zijn geliefde Rosa heeft hij zich van de wereld afgekeerd. In 1949 wordt hij benaderd door een boer die hem tijdens de oorlog heeft gered. Coburg staat bij hem in het krijt en gaat op onderzoek uit: de gehandicapte kleinzoon van de boer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in een internaat voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.

Coburg reist af naar Limburg en komt terecht in een wereld waarin iedereen zwijgt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat in het internaat het ene na het andere kind een onnatuurlijke dood sterft. Daarop keren de geestelijken en de inwoners van het dorp zich tegen de al te nieuwsgierige buitenstaander.

Verontrustende thriller waarin feit en fictie ingenieus met elkaar zijn verweven, geïnspireerd op een waargebeurde doofpotaffaire. Voor de lezers van de boeken van Tomas Ross.

“De hoofdpersoon uit Tot stof ploegt je leven binnen en bijt zich in je vast om je een onbekend en niet zo mooi stukje Nederlands oorlogsverleden te laten ervaren.”

– Peter van Blanken, Libris boekhandel Van der Meer, Noordwijk

Lees een recensie op thrillzone.nl >