Thrillerverkoop stijgt 13% tijdens Spannende Boeken Weken

Goede dochter van Karin Slaughter best verkochte thriller

In de Spannende Boeken Weken steeg de omzet van spannende boeken met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de trend van de afgelopen drie magere jaren stevig gekeerd. Nederlandstalige spannende boeken zorgden zelfs voor een omzet stijging van 13%*. Van alle boeken die deze periode over de toonbank gingen, was één op de zeven een Nederlandstalig spannend boek.

Het Geschenkboek De Vrouw in de blauwe mantel, geschreven door Deon Meyer, is gedrukt in een oplage van 350.000 exemplaren, als e-book is deze ruim 38.000 keer gedownload dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De Spannende Boeken Weken werden dit jaar gehouden van 9 juni tot en met 25 juni onder het motto: je vakantie begint met boeken.

Extra profijt bij deelname Spannende Boeken Weken

Boekwinkels die het Geschenkboek cadeau gaven aan hun klanten profiteerden extra. Zij verkochten 9% meer Nederlandstalige spannende boeken dan boekwinkels die niet met de campagne meededen. Hiermee behaalden zij een omzetstijging van 16%. De dagen voor Vaderdag, die traditioneel in deze campagneperiode vallen, laten een mooie piek zien in de verkoop van de spannende boeken. De algemene boekverkoop zit in de lift; bij het gehele genre fictieboeken is sprake van een omzet stijging van 4%. Vaderdag en de aanstaande vakantie zijn duidelijk aanleiding om boeken, en zeker ook spannende boeken, te kopen.

Top 10 best verkochte thrillers tijdens de Spannende Boeken Weken
  1. Goede dochter van Karin Slaughter (HarperCollins Holland)
  2. De dorst van Jo Nesbø (Cargo)
  3. Het paradijs van Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)
  4. Het motief van David Baldacci (A.W. Bruna)
  5. Zondagochtend breekt aan van Nicci French (Ambo|Anthos)
  6. Selfies van Jussi Adler-Olsen (Prometheus)
  7. Judas van Astrid Holleeder (Lebowski)
  8. Koorts van Deon Meyer (A.W. Bruna)
  9. In het water van Paula Hawkins (A.W. Bruna)
  10. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (A.W. Bruna)

 

*Deze cijfers zijn van KVB-SMB/GfK