Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg leidt jury Gouden Strop

Antoinette Hertsenberg, presentatrice van programma’s als Radar en Opgelicht?!, gaat de jury leiden die de winnaar van de Gouden Strop 2016 bepaalt.

Naast Antoinette Hertsenberg nemen drie recensenten en een boekhandelaar zitting in de Gouden Stropjury. Het zijn Bertjan ter Braak (chef Kunst en Cultuur van de Telegraafen thrillerrecensent), Roderick Nieuwenhuis (NRC Boeken), Harriët Salm (thrillerrecensent Trouw) en Margo Rijke (Boekhandel Van der Plas, Amsterdam).

Evenals de voorgaande keren leidt Wendela de Vos, voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM), de jury van de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Verder hebben zitting in de jury: schrijver John Brosens (GNM-bestuurslid), schrijfster Linda Jansma (op uitnodiging van het bestuur, GNM-lid), auteur Peter Römer en Marian Lerchbaumer van bibliotheek Kennemerwaard.

Eerder werd al bekend dat scenarioschrijver en thrillerauteur Simon de Waal door de Stichting CPNB is gevraagd het geschenkboekje te schrijven voor Spannende Boeken Weken 2016. De oplage van het boekje zal ongeveer een half miljoen exemplaren bedragen. De Waal is onder meer auteur van serie Bureau Raampoort, waarvan een televisiebewerking momenteel op SBS6 is te zien.

(foto: Roy Beusker)