ubezpieczenie zdrowotne z medicare kupic viagra Medycyna naturalna dla tarczycy

The Blog


Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Anya Niewierra over ‘Het Dossier’ in Bibliotheek Kerkrade-Centrum

6 juni 2017 @ 19:00 - 21:00

Gratis

In het kader van de Weken van het Spannende Boek is thrillerauteur Anya Niewierra te gast!

Dinsdagavond 6 juni
19.00 – 21.00 uur
Bibliotheek Kerkrade-Centrum
Toegang: gratis!

Na haar veelbelovende debuut ‘Vrij uitzicht’ dat genomineerd werd voor zowel de Debutantenprijs, de Schaduwprijs en voor de Beste Thriller, komt Anya Niewierra nu met ‘Het dossier’. Deze nieuwe thriller maakt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar.

De ingrediënten; de voormalige DDR, kunstvervalsing van belangrijke expressionisten én een orgaanroof zijn door Niewierra nauwgezet in elkaar vervlochten tot dé ultieme thriller.

De 46-jarige weduwe Josta Bresse wordt op een ochtend wakker en blijkt slachtoffer van een orgaanroof. Tijdens het onderzoek naar de daders ontdekt de Nederlandse recherche dat de identiteit van Josta is ‘gewist’.

Na een aanslag op haar leven duikt ze onder. Ze besluit het heft in eigen hand te nemen en zelf op onderzoek uit te gaan. De speurtocht voert haar terug naar Oost-Berlijn waar ze werkte als kunstvervalser. De ‘Königstein-Gruppe’, het team van kunstvervalsers waar zij in 1988 deel van uitmaakte, werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime. Vlak voor de val van de Muur werd het team gearresteerd en naar de gevangenis Hohenschönhausen afgevoerd. Reden: het Dossier waarin de DDR-top de geheime vervalsingsactiviteiten documenteerde, bleek verdwenen.

25 jaar later blijkt dit Dossier reden voor moord, want er zijn personen die koste wat het kost hun DDR-verleden willen afdekken. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht en de invloed die de daders hebben, blijkt groot. Enorm groot.

Tomas Ross over ‘Het Dossier’: Intrigerend en zinderend verhaal tegen het grimmige decor van de voormalige DDR. Schitterende afwisseling van feit en fictie. Een parel binnen de Nederlandstalige misdaadliteratuur!

Wim Krings : Overrompelend echt geschreven, het lijkt wel of je erbij bent, als het Stasi-slachtoffer alles doet om te overleven. Niewierra boeit en overtuigt, chapeau – of Hut ab!

Marion Pauw : Anya Niewierra did it again. Haar tweede thriller is wederom nagelbijtend spannend in een intrigerende setting. Ik ben fan.

Anya Niewierra is algemeen-directeur van de VVV Zuid Limburg en bestuurslid van de Europese organisatie Necstour.

Deze avond in Bibliotheek Kerkrade-Centrum is gratis toegankelijk, a.u.b. wel reserveren via: 045-545 24 08 of: info@bibliotheek-kerkrade.nl

Gegevens

Datum:
6 juni 2017
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Website:
http://www.bibliotheekkerkrade.nl

Locatie

Bibliotheek Kerkrade-Centrum
Einderstraat 21
Kerkrade, Limburg 6461 EM Nederland
Telefoon:
045-545 24 08
Website:
www.bibliotheek-kerkrade.nl

Organisator

Bibliotheek Kerkrade
Telefoon:
045-545 24 08
E-mail:
info@bibliotheek-kerkrade.nl
Website:
www.bibliotheekkerkrade.nl